Nem jön a baba? A hormonális készítmények szedésétől is elhízhatunk!

A babavállalás nehézségei a modern világban egyfajta népbetegségnek tekinthető a párok körében. Egyelőre a tudomány is csak találgat azzal kapcsolatban, hogy mitől nőtt meg az utóbbi években drasztikusan a meddő szülők száma, ugyanakkor jó hír, hogy léteznek alternatív megoldások, melyek segítséget nyújthatnak ilyen esetekben.

A lombikprogram mellett ilyen például a hormonális készítmények alkalmazása, lévén sok esetben elegendő lehet, ha a pár női tagjának szervezetében helyreáll a hormonegyensúly. Sajnos azonban ezzel az orvostudomány bár megold egy problémát, azonban sokszor tucatnyi másikat vált ki a szervezeten belül – szintén tartósan –, így a hormonális készítmények szedésétől például úgy elhízhatunk, hogy azt vagy soha, vagy csak nagyon nehezen tudjuk leadni hosszú évek alatt.

Miért hízhatunk el a hormonális készítményektől?

Szervezetünk hormonháztartása rendkívül összetettnek tekinthető. Elegendő csak egy csekély eltérés ahhoz, hogy meglepő dolgokat produkáljon a test, hiszen a hormonháztartás felborulásával az egyszerű alvászavaroktól és hangulatingadozásoktól kezdve, a másodlagos nemi jellegek felerősödésén és a hízáson át olyan súlyos tünetek is megjelenhetnek, mint a véralvadási zavarok vagy a legkülönfélébb nőgyógyászati elváltozások.

Korábban már egy komplett cikket szenteltünk annak, hogy mi állhat a hormonális zavarból fakadó elhízás mögött, így ott alaposabban is meg lehet ismerkedni a súlyosabb tünetekkel vagy problémákkal, az alábbiakban mi most ahhoz adnánk néhány hasznos tanácsot, hogy miként tartsuk kordában a hízást legalább akkor, ha csak egy hormonkezelésről, tehát átmeneti állapotról van szó a babavállalás megtámogatásának érdekében.

Életmódtanácsok hormonkezelés idejére

Nagyon fontos már az elején tisztázni, hogy valamennyi plusz kiló biztosan fel fog menni a hormonkezelés során, hiszen nincs olyan ember, aki ne hízna meg legalább minimálisan ilyen esetekben. Arra tehát ne készüljünk, hogy marad a jelenlegi testsúlyunk, azonban a súlynövekedést alaposan minimalizálhatjuk.

Feltétlenül készüljünk fel arra, hogy a hormonváltozás elképesztő dolgokat tesz majd a szervezetünkkel, melyeket meg kell tanulnunk kezelni, így ha mentális problémáink vannak, ne féljünk felkeresni egy pszichológust. Persze mi magunk is fejleszthetjük magunkat, kitartást segítő gyakorlatokat például nem árt elsajátítani!

Merthogy kitartásra bizony nagy szükségünk lesz majd, hiszen a hormonváltozással együtt az emberek többségénél megnövekszik az étvágy. Mindez ráadásul nem kisebb, sokkal inkább nagyobb mértékben, ezáltal csillapíthatatlan éhség tör ránk napokon keresztül, de nekünk ilyenkor is tudatosnak kell maradnunk, és nem reggeltől-estig a hűtőt nyitogatnunk, mert csak a szervezetünk játszik velünk.

Idejekorán érdemes életmódot váltani, amihez elengedhetetlen lesz például a megfelelő tápanyagok kiválogatása mellett az is, hogy tudatos mennyiségű adagokat fogyasszunk el. Álljunk neki a kalóriaszámlálásnak, és próbáljuk meg minimalizálni az ételeinkben a cukor és a zsír mennyiségét, hiszen ezzel már rengeteget tehetünk azért, hogy valóban csak kevés plusz kiló szökjön fel ránk a hormonkezelés során.

Ezen felül kezdjünk el sportolni, ami nem lesz könnyű, mert a hormonkezelések gyakran állandó fáradtsággal járnak együtt, de muszáj lesz minden nap legalább 30-40 percre megizzasztani magunkat egy kicsikét. Mozogjunk, amit szeretnénk, a lényeg, hogy azért napi 2-300 kalóriát elégessünk vele, ami rendkívül lényeges lesz a kilók kordában tartásához!

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Legújabb innen - Testi Gazdagság