Rolls-Royce Phantom, a luxusautók alfája és ómegája

rolls-royce-phantom-a-luxusautok-alfaja-es-omegaja

Ha valaki meghallja a luxusautó kifejezést, akkor szinte biztosan a Rolls-Royce neve ugrik be neki elsőként, hiszen a márka mindig is a gazdagok kiváltsága volt. Bármennyire is hihetetlen azonban, még a Rolls-Royce keretein belül is vannak szintek.

Így például a gyártó legmagasabb kategóriájából válogathat, aki a Phantom luxuslimuzin mellett dönt. Az autó nyolcadik generációjának tervezésekor ötvözték a klasszikus Rolls-Royce megjelenést a modern dizájnnal és a fejlett technológiával.

Apró, de hatásos változások

rolls-royce-phantom-a-luxusautok-alfaja-es-omegaja

Vizuálisan azonban az új Phantom csak második pillantásra ismerhető fel a laikusok számára, hiszen nincs sok különbség a közvetlen elődhöz viszonyítva. A legszembetűnőbb különbségek például szinte csak az az autó orrán láthatók, de ott is olyan apróságok, minthogy a hűtőrács magasabban van, mint korábban.

A Rolls-Royce ezen felül kisebb súlyt és 30 százalékkal nagyobb csavarodástálló karosszériát ígér közvetlen elődjéhez képest, amivel még tovább növelték az autó egyébként is kimagasló biztonságát.

Tudtad-e?

Az 1925 óta használt Phantom név a legrégebben használt modellmegjelölés az autóiparban.

Foglalj helyet, mint egy király

A Phantom azon túl, hogy biztonságos, rendkívül kényelmes is! A modellbe még beszállni is nagyon izgalmas, hiszen ajtói szélesre nyílnak, így könnyű belépni a tágas karosszériába.

Ha pedig egyszer helyet foglaltál, garantáltan nem akarsz már felkelni többé. Az ajtók elektromosan, egyetlen gombnyomásra záródnak, az ülések pedig nagyon kényelmesek, gyakorlatilag királyi trónusra emlékeztetnek és vízszintes helyzetben is elhelyezhetők.

Belső luxus

Az ülésekben elhelyezett középkonzol két pezsgőspohárral ellátott hűtőt és egy rekeszt tartalmaz az általad választott szeszes italok számára – köztük két pohárral. A pohártartók és a tárolórekeszek rejtettek, de a megfelelő gomb megnyomásával nyithatók.

Ha szeretnéd, egy 1344 fényegységet tartalmazó, szabályozható csillagos égbolt jelenik meg a fejed felett utazás közben a speciális kivetítő jóvoltából, miközben az ablakokat egyetlen gombnyomásra elektromosan működtetett függönyökkel tudjuk eltakarni.

A luxusérzetet finom bőr és értékes faanyag emeli az autó minden részén. Érdekesség, hogy ha az ajtók zárva vannak, akkor alig hallani valamit a környezetből, hiszen 130 kg szigetelőanyag zárja el az utasokat a külvilágtól.

Ha a Phantom elhagyásakor esik az eső, akkor használhatod az egyik leginkább tipikus Rolls-Royce kiegészítőt: az ajtóba süllyesztett esernyő egyetlen gombnyomásra elérhető.

rolls-royce-phantom-a-luxusautok-alfaja-es-omegaja

Retro felnik

A Rolls-Royce Phantom egyik legérdekesebb újdonságát a retro stílusú felnik adják, amelyek az 1920-as évek tárcsás kerekeit idézik. Ezeket opcionálisan kínálja a gyártó, és polírozott rozsdamentes acél, valamint fekete kivitelben is kaphatók.

További érdekesség, hogy a Phantom nemcsak az utasnak, hanem a sofőrnek is szórakoztató legyen. Teljes luxus érhető el a vezető környezetében is, miközben a kormánykereket is finom bőrrel vonták be, hogy az autót kellemes legyen vezetni.

További újítások

A mérnökök a Phantom nyolcadik generációjához egy teljesen új, légrugózással ellátott komfort alvázat fejlesztettek ki. A felfüggesztés egy dupla lengőkaros első tengely és egy öt lengőkaros hátsó tengelyből áll.

Mindezen újításoknak még kényelmesebb vezetési élményt kell biztosítaniuk – ígéri a Rolls-Royce. Ráadásul az úgynevezett “Magic Carpet Ride” akár 100 km/órás sebességnél is pásztázza az utat, és intelligens módon annak állapotához igazítja a felfüggesztést a makulátlan kényelem érdekében.

Forrás 1

Forrás 2

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság