15 tipp, hogy miként szerezz elismerést vezetőként, ha új vagy a cégnél

15-tipp-hogy-mikent-szerezz-elismerest-vezetokent-ha-uj-vagy-a-cegnel

Egy új munkahelyre, egy új csapatba beilleszkedni mindig nagyon nehéz feladat. Különösen vezetőként!

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

Akik problémamentesen illeszkednek be csapatokba és vállalati kultúrákba, általában intuitívan vagy tudatosan használnak bizonyos készségeket. Sokan vannak így vele, mások viszont zárkózottak és bizonytalanok. Leginkább nekik szól ez a cikk.

Mielőtt belefognál új kihívásodba vezetőként, szívleld meg ezt a 15 tippet!

15-tipp-hogy-mikent-szerezz-elismerest-vezetokent-ha-uj-vagy-a-cegnel

Illeszkedj be!

Amikor még új vagy, körbe kell nézned és meg kell kérdezned magadtól, hogy valóban beleillessz-e a céges környezetbe. Vizsgáld meg személyes értékeidet, tulajdonságaidat, a céges kapcsolatrendszeredet és a cégen belüli kultúrát.

Hozz eredményeket!

Előbb-utóbb próbára teszik majd a teljesítményedet. A mai világban inkább előbb, mint utóbb. Ezért igyekezz mielőbb eredményeket felmutatni.

Alkalmazkodj!

Egy szervezet része vagy. Ha azonosulni tudsz a cég miértjével, nyert ügyed van!

Készíts karriertervet!

Írd össze a hosszútávú céljaidat, a teendőid listáját, a motivációidat. Később segít majd.

Tanulj meg hallgatni!

Hallgass kétszer annyit, mint amennyit beszélsz. Hallgasd meg alkalmazottjaidat, mutass empátiát és nyerni fogsz.

Foglalj állást!

Gondold át, melyik vezetési stílus illik hozzád leginkább és azzal indíts az új helyeden.

Lélegezd be a vállalati kultúrát!

Sajátítsd el a cégre jellemző viselkedési-, kapcsolati-, értékítéleti-, munkakörnyezeti- és innovatív megközelítési szabályokat.

15-tipp-hogy-mikent-szerezz-elismerest-vezetokent-ha-uj-vagy-a-cegnel

Mérd fel a vállalatba lépési kockázatodat!

Ha ez a kockázat alacsony, mondj igent és haladj az árral. Amennyiben teljesíthető kihívásnak tűnik, vágj bele, de legyen egy másik opciód is a biztonság kedvéért. Ha lehetetlennek ítéled meg a feladatot, inkább el se vállald.

Légy hiteles és tisztességes!

A mai világban talán sokak számára felesleges erények, de egy jó vezetőnek szüksége lesz rájuk.

Kérj segítséget!

A modern menedzserek beismerik gyengeségeiket, hiszen a legjobb főnök sem tudhat mindent. Kérdezz a csapatodtól, ha bizonytalan vagy, értékelni fogják őszinteségedet.

Figyelj arra, amit mondasz és amit cselekszel!

Senki sem hiszi el, amit mondasz. Mindenki a tetteid alapján ítél majd meg. Ha tettekre is váltod a szavaidat, de ezek egyike sem egyezik alapvető értékeiddel és meggyőződéseiddel, akkor elutasítanak. Légy tehát önmagad, cselekedj ennek megfelelően.

Ne saját magaddal kezdd!

Senkit nem érdekel a jóléted, hogy te magad milyen vagy és hogy érzed magad. A cég sikere és a kollégák közérzete mindennél fontosabb.

Kommunikálj!

A kommunikáció rendkívül fontos, és még fontosabb, hogy legyen a kommunikációd érzelmi, racionális és inspiráló is. Először mindig érzelmileg kösd össze az alkalmazottakat egymással. Ezután beszélj a kemény tényekről, majd motiváld őket.

Építsd be az érzelmi intelligenciát a munkába!

Mindennél fontosabb, hogy megértsd és befolyásold saját érzelmeidet, valamint, hogy felismerd és irányítsd alkalmazottjaid lelkiállapotát is, ha a feladatok ezt kívánják.

Kötelezd el magad a teljesítményértékelés mellett!

Tudtad, hogy az alkalmazottak termelékenysége számokkal is kifejezhető? Döntsd el, mely mutatók illeszkednek leginkább a vállalatodhoz, az iparágadhoz és a kollegáidhoz. Ideje elérni a célokat!

Forrás

Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság