20 dolog, amit azonnal el kellene kezdened a kapcsolataidban

20 dolog, amit azonnal el kellene kezdened a kapcsolataidban

A szeretetteljes kapcsolatoknak nem a vér az alapja. Az igazi kapcsolatot azok az emberek jelentik, akik megpróbálják jobbá tenni az életedet és nem csak ölelésekkel, hanem valódi tettekkel is segítenek azzá válni, akivé szeretnél. Ezek az emberek – az IGAZI család – azok, akik igazán számítanak.

Íme húsz tipp, ami segít felfedezni és elmélyíteni ezt különleges kapcsolat.

1. Szabadulj meg a negatív emberektől

Tölts időt kedves emberekkel, akik okosak, motiváltak és hasonló gondolkodásúak. A kapcsolatok lényege a segítés, nem pedig a bántás. Vedd körül magadat olyan emberekkel, akik visszatükrözik azt az embert, aki lenni akarsz.

Válassz olyan barátokat, akikre büszke lehetsz, akiket tisztelsz és szeretsz, és akik szinten tisztelnek és viszontszeretnek. Olyanokat, akik által a napod már azért fényesebb lesz, mert benne vannak.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan emberekkel töltsd az időt, akik kiszívják belőled a boldogságot. Ha megszabadulsz a negatív emberektől, akkor szabaddá válsz arra, hogy igazán boldogan élhess.

20 dolog, amit azonnal el kellene kezdened a kapcsolataidban

2. Engedd el azokat, akik már elmentek

A szomorú igazság az, hogy vannak olyan emberek, akik csak addig vannak melletted, amíg szükségük van valamire. Ha már nem szolgálsz céllal a számukra, elmennek. 

A jó hír, hogy ha ezek a gyomok eltűnnek az életedből, akkor csak azok a nagyszerű emberek maradnak meg, akikre valóban számíthatsz.

A szerelem és a barátság nagyon hasonló: lassan derül ki, hogy ki is az igazi. Tehát amikor egy ember elmegy mellőled, hadd menjen. Ez nem azt jelenti, hogy rossz ember, inkább csak azt jelenti, hogy egy történet véget ért.

3. Adj esélyt a másik embernek

Amikor ránézel egy emberre, jusson eszedbe, hogy mindenkinek van egy története. Mindenki keresztülment valamin, ami megváltoztatta, és ami arra kényszerítette, hogy növekedjen.

Minden elhaladó arc az utcán saját történettel bír, ami ugyanolyan bonyolult, és lenyűgöző, mint a te történeted. Számtalan nem hétköznapi emberrel találkozunk az életünkben.

Ha adsz nekik egy esélyt, akkor csodát kínálsz nekik. Akárcsak te, ők is értékelik majd az új lehetőséget, az új kapcsolatot azok helyett, amiket el kellett engedniük.

Légy kész tanulni, állj készen a kihívásokra, és hogy találkozz olyanokkal, akik képesek megváltoztatni akár az egész életedet.

4. Mutass mindenkinek kedvességet és tiszteletet

Kezelj mindenkit kedvesen és tisztelettel, még azokat is, akik durvák hozzád – ne azért tisztelj másokat, mert jók, hanem mert léteznek.

Nincsenek olyan külső tényezők, társadalmi osztályok, amelyek meghatározzák, hogy csak az adott csoport érdemel tiszteletet. Bánj mindenkivel olyan tisztelettel, mint ahogy a nagyszüleiddel bánnál, és légy olyan türelmes, mint a kisöcsédhez. Az emberek hálásak lesznek a kedvességedért.

 5. Fogadd el az embereket, ahogy vannak

A legtöbb esetben lehetetlen megváltoztatni az embereket, ezért mentsd meg magadat a felesleges stressztől. Ahelyett, hogy meg akarsz változtatni másokat, inkább támogasd őket, és mutass nekik jó példát.

6. Ösztönöznöd kell másokat, szurkolnod nekik

Vedd észre, hogy az emberek milyen csodálatosak, ha jó helyen vannak: produktívak, békések, szeretetteljesek. Ezért örülj azoknak, akik a jóra törekednek, és szurkolj a győzelmükért. Légy nyíltan hálás a sikereikért.

7. Legyél tökéletlenül is tökéletes

Ebben az őrült világban arra kell törekedni, amire bárki más: bátran haladni, hogy az énünk ragyogóvá válhasson. Amikor valaki rád nevet, nevess rá vissza.

Tölts több időt azokkal, akik úgy mosolyognak, ahogy te; és kevesebb időt azokkal, akikről úgy érzed, hogy nyomasztanak. Legyél tökéletlenül is tökéletes.

Mindenki számára nem lehetsz tökéletes, de néhányak számára igen, ezért válaszd ki azokat, akikre megéri időt áldozni, hogy megismerhessenek, és te is megismerhesd őket.

8. Bocsáss meg az embereknek, és lépj tovább

Ne élj gyűlölettel a szívedben. Mert a végén jobban fogod magadat gyűlölni, mint a másik embert. A megbocsátás nem azt mondja: “Amit tettél velem, az rendben van.” Hanem azt mondja: “Nem hagyom, hogy amit tettél velem, az örökre tönkre tegye a boldogságomat.”

Ez nem a múlt eltörlését jelenti, vagy, hogy elfelejted, ami történt. Azt jelenti, hogy elengeded a haragot és a fájdalmat, tanulsz a történetből, és tovább folytatod az életedet.

Ne feledd, hogy minél kevesebb időt töltesz azokkal (akárcsak fejben is), akik bántanak, annál több idő jut azokra, akik szeretnek téged.

9. Apróságok, minden egyes nap

Néha az apró dolgok foglalják el a szívünk legnagyobb részét. Nem adhatsz meg mindenkinek mindent, de néhány embernek igen. Döntsd el, hogy kik ezek az emberek az életedben, és bánj velük különleges személyként.

10. Figyelj arra, hogy kik az igazi barátaid

Ahogy felnövünk, rájövünk, hogy sokkal kevésbé fontos a SOK barát, és sokkal fontosabb az IGAZI barát. Ne feledd, az élet olyan, mint egy házibuli.

Meghívsz sok embert, néhányan korán távoznak, néhányan pedig végig maradnak és jól érzitek magatokat együtt. De végül, miután a házibuli véget ért, csak néhányan maradnak, akik segítenek a rendetlenséget eltüntetni. És főleg azok, akik nem is felelősek a rendetlenségért. Ezek az emberek az igazi barátok az életben. Ők azok, akik a legfontosabbak.

11. Mindig légy hűséges

Az igazi szeretet és a valódi barátság nem az elválaszthatatlanságról szólnak. Ezek a kapcsolatok arról szólnak, hogy akkor is fontosak maradtok egymásnak, ha el vagytok választva. A hűség ezért ne lehetőség legyen, hanem prioritás.

12. Legyen jobb a kapcsolatot azokkal, akik számítanak neked

Az emberi kapcsolatok távolságát nem mérföldekben mérik, hanem a szeretetben. Két ember lehet közvetlenül egymás mellett, mégis egymástól óriási távolságra.

Tartsd a kapcsolatot azokkal, akik számítanak neked. Nem azért, mert ez kényelmes, hanem mert megéri az extra erőfeszítést. Nem sok barátra van szükséged, hanem minőségi barátokra. Ezért figyelj oda ezekre az emberekre, és évezzenek elsőbbséget.

13. Tartsd be az ígéreteidet, és mondd el az igazat

Ha azt mondod, meg akarsz tenni valamit, akkor tedd meg! Ha azt mondod: “Ott leszek!”, akkor légy ott! Ha azt mondod: “Úgy érzem,…” akkor mondj igazat!

Sokkal jobb igazat mondani, ne játssz az emberek fejével és szívével. Ne csak féligazságokat árulj el, mert a féligazság nem jobb a hazugságnál.

Ne feledd, a szeretet és a barátság nem fáj. A hazugság, a csalás elferdíti az emberek érzelmeit, és fájdalmat okoz. Soha ne szórakozz mások érzéseivel felelőtlenül. Mindig maradj nyílt és őszinte.

14. Add, amit kapni szeretnél

Ne várd el másoktól, amire te sem vagy hajlandó. Tartsd magadat ehhez az aranyszabályhoz.

Ha szeretet szeretnél, adj szeretetet. Ha barátságot szeretnél, adj barátságot. Ha értéket szeretnél, adj értéket. Ez tényleg ennyire egyszerű.

15. Amit mondasz, azt jelentse, amit mondani akarsz

A számodra fontos embereknek add meg a szükséges információkat, és ne várd, hogy önmaguktól kitalálják a megismerhetetlent.

Az információ a kommunikáció motorolaja. Légy egyértelmű, amikor kommunikálsz. Ne próbálj meg gondolatot olvasni, és ne várd el ezt másoktól sem.

A legtöbb probléma – kicsi és nagy, családi, baráti, üzleti – a rossz kommunikáción alapul.

16. Hagyd, hogy mindenki maga döntsön

Ne ítélkezz mások múltja felett. Ők más életet éltek és élnek, mint te. Ezért nem dönthetsz mások helyettHagyd az embereket, hogy a saját hibáikból tanulhassanak, és a saját maguk akarjanak változni.

17.  Beszélj kicsit kevesebbet, és figyelj jobban

Gyakran a kevesebb tanács a legjobb tanács. Az embereknek nem kell sok tanács, inkább csak meghallgatásra és néhány pozitív megerősítésre van szükségük.

Ők csak időt szeretnének arra, hogy átgondolhassák a dolgaikat, szabadon fellélegezhessenek, és megvizsgálják a céltalannak tűnő eddig útjukat, hogy végül megtalálják a céljaikat és a helyes irányt.

18. Hagyj másokat is érvényesülni

Nem csak egyetlen helyes út létezik. Többeknek is lehet igazuk egyszerre. Ráadásul az élet egészét nézve nem is számít igazán, hogy az apróságokban kinek van igaza.

19. Figyelmen kívül kell hagynod a bántó megjegyzéseket

Senkinek nincs joga megítélni téged. A történetedet talán ismerik, de nem érzik át, hogy min mentél keresztül. Nem számít mit teszel, mindig lesz valaki, aki másképpen gondolkodik.

Szíved joga, hogy figyelmen kívül hagyd, amit mások gondolnak és mondanak. Az, amit mások gondolnak rólad, nem is olyan fontos. Ami fontos, az, hogy te mit gondolsz magadról, és hogy érzed magadat önmagadban.

20. Ügyelj arra, hogy önmagaddal is jó viszonyban légy

Az egyik legfájdalmasabb dolog az életben az, hogy miközben mások mellett akarod megtalálni önmagadat, inkább csak elveszíted a személyiségedet, és végül nem fogod tudni, ki is vagy valójában.

Amikor utoljára azt mondta neked valaki, hogy “Szeretlek!”, boldog voltál tőle? Amikor valaki megdicsérte utoljára a munkádat, te is elégedett voltál? Az vagy, és ott vagy, ahol lenni szeretnél valójában? Mert csak ez számít.

Sok sikert!

És ha hasznos volt a poszt, oszd meg másokkal is – nyomj egy lájkot!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság