5 inspiráló motivációs lecke Michael Jordan-től!

michael jordan

Michael Jordan vitathatatlanul a legjobb kosárlabda játékos az NBA történetében. A 6 bajnoki gyűrű, a 6 Final MVP és az 5 NBA MVP csak egy része a pályafutása során elért sikereknek. Számos NBA világklasszis inspiráló mentora, példaképe és követendő példája ma is.

Mi tette Michael Jordan-t ilyen csodálatara méltó személlyé? Milyen motivációs leckéket tanulhatunk meg tőle?

1. Szállj be a játékba!

A hibákat el tudom fogadni, hiszen mindenki követ el hibákat. De azt nem fogadom el, ha valaki soha nem próbálkozik.” – Michael Jordan

Ne félj csak azért dönteni valamiről, mert esetleg tévedni fogsz! A hibákat nem lehet elkerülni, ezek az utadhoz tartoznak. Ha nem vétettél hibákat, talán neki sem vágtál a saját utadnak eddig. Néhány ember annyira fél attól, hogy hibázzon, hogy inkább egyetlen lépést sem tesz. Te viszont győzd le a félelmeidet és lépj!

„Az az ember, aki már akkor szenved, amikor még nem is szükséges, sokkal többet szenved, mint amennyit szükséges.” – Seneca

michael jordan

2. Keresd meg a megoldást!

„Ha valamit el akarsz érni, az útakadályok sem állíthatnak meg. Nekem is voltak ilyenek az életemben, és másoknak is vannak. Ha falnak ütközöl, ne fordulj hátra, ne add fel! Találd ki, hogyan kell átmászni, vagy áttörni rajta, vagy találd meg az utat, hogy merre tudod kikerülni.” – Michael Jordan

Ha akadályba futsz, ne pazarolj energiát és időt az aggódásra. Állj meg egy pillanatra, hogy erőt gyűjthess, és megtalálhasd a megoldást.

Ahogy Winston Churchill mondta : „A pesszimista nehézséget lát minden lehetőségben. Az optimista lehetőséget lát minden nehézségben.”

3. „A tehetségek nyerik meg a játszmákat, de a végső győzelmet a csapatmunka hozza el.” – Michael Jordan

Mi lett volna Michael Jordan sorsa, ha nem lettek volna csapattársai? Jordan vitathatatlanul minden idők legjobb játékosa, de ő nem nyert volna soha hat bajnokságot egyedül.

Jordan több zseniális csapattárssal volt megáldva: ilyen Scottie Pippen is, aki szintén az NBA történetének 50 legnagyobb játékos között szerepel.

Ne felejtsük el Dennis Rodman, vagy Toni Kukoč nevét sem, akik mind-mind szerves részei voltak a győzelmeknek, ahogy Phil Jackson is, aki talán a legzseniálisabb edző volt az NBA történetébe

A történet tanulsága az, hogy a a győzelemhez nem egy egyén, hanem csapatmunka kell.

4. Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj!

„Gyakorolhatsz akár napi nyolc órát is, de ha a technikád rossz, akkor csak a rossz irányba lesznek nagyon jó dobásaid. Szerezd meg az alapokat, és utána minden szinten egyre jobb leszel.” – Michael Jordan

Ha megvannak az alapok, a gyakorlat teszi tökéletessé a technikát. A legjobb játékosok is folyamatosan gyakorolnak, hogy egyre jobban érvényesülhessen a védelem, a lábmunka, a cselezés, a rugalmasság, a gyorsaság. Ha az alapok megvannak, akkor nem fenyeget a veszély, hogy elveszel a részletekben.

5. Légy kitartó, és javítsd ki a hibáidat!

„A pályafutásom során 9000 dobást hagytam ki. 300 meccset vesztettem el. 26 alkalommal rontottam el olyan dobást, amiről azt hittem, hogy be fog menni, és amivel győztünk volna. Újra és újra követtem el hibákat. És pont ez az, ami miatt sikeressé tudtam válni.” – Michael Jordan

Ha te nem hibázol, akkor ez azért van, mert nem is próbálkozol. A kudarcokra mindig olyan üzemanyagként tekints, ami löketet ad, és motivál. Fogadd el, hogy a hiba is a sikeres élet része. Legyél kitartó, mert a kitartás képessége benned is megvan!

Sok sikert, kitartást!

… tetszett a poszt? Oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot! (Addicted 2 Success)

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság