Jó közérzet egy nehéz nap után? Segítünk, hogy mit kell tenned hozzá!

jo-kozerzet-egy-nehez-nap-utan-segitunk-hogy-mit-kell-tenned-hozza

Mindenkinek az életében vannak olyan napok, amelyeket a háta közepére sem kíván. Nehezen indul a reggel, stresszes az indulás, az időpontok tarthatatlanok és közben még az irányítás is kicsúszik a kezünkből. Hogy mit tehetünk ilyenkor?

Ha egy nehéz nap után te is szeretnél jó közérzet mellett, nyugodtan lazítani, akkor ahhoz nincs más teendőd, csak elterelni a figyelmedet a történtekről és elmerülnöd a gondolataidban, hogy egy kis extra lendületet kapj. Ehhez szolgálunk most néhány hasznos tippel!

jo-kozerzet-egy-nehez-nap-utan-segitunk-hogy-mit-kell-tenned-hozza

1. Főzz magadnak valami jót

Egy csábító recept kipróbálásával sikerélményt és egy fantasztikus, házi készítésű kosztot is nyersz egyben.

2. Kényeztesd magad otthoni gyógyfürdővel

Egy kézműves fürdőbomba és egy forró fürdő párosítása némi illóolajjal mindig jó ötlet! Pihenj és érezd jól magad. Megérdemled!

3. Sétálj egyet

Egy kis friss levegő és mozgás mindig jót tesz. Fedezz fel egy közeli parkot vagy erdőt, ahol még nem jártál.

4. Nézd meg újra kedvenc sorozatodat

Egy új dolgot elkezdeni sokszor fárasztó és stresszes. Ha valami megszokott jobban megnyugtat, nézd meg inkább az egyik kedvenc sorozatod egy-két epizódját.

5. Rendezd át a szobádat

Minden az idegeidre megy? Akkor változtass! Kezdheted például a szobáddal. Rendezd át a bútorokat, és hidd el, az élet is megváltozik körülötted.

6. Barkácsolj

Ülj le, és engedd szabadjára a kreativitásodat! Építsd meg a madáretetőt télre, vagy horgolj egy terítőt. Az alkotás mindig elvezet a bensődhöz és könnyen visszatalálsz általa a lelki békédhez.

7. Kényeztesd magad valamivel a kívánságlistádról

Rendelj magadnak valami szuper kiegészítőt vagy egy új ruhadarabot. Az a pillanat, amikor a kézbesítő átadja neked a csomagodat, valahogy megfizethetetlen, nem igaz?

8. Olvasd el kedvenc könyvedet sokadik alkalommal

Azok közé a gyerekek közé tartoztál, akik szó szerint felfalták egyik könyvet a másik után a nyári szünetben? Vedd elő kedvenc könyvedet és utazz a képzelet birodalmába.

9. Énekelj

A szavak nem képesek teljes mértékben kifejezni érzéseinket, de a dalok igen!

10. Lépj ki a komfortzónádból

Egyedül egy kávéházban? Lehet, hogy megér egy próbát, de akár moziba, bevásárlókörútra vagy csak túrázni is elindulhatunk. A lényeg, hogy kicsit kilépjünk a megszokottból.

jo-kozerzet-egy-nehez-nap-utan-segitunk-hogy-mit-kell-tenned-hozza

11. Sírd ki magad

Néha csak egy jó sírás segíthet elengedni a napot. Ha nem sikerül sírni, érdemes lehet megnézni egy szomorú filmet, amiről tudod, hogy képes lesz megérinteni ott mélyen.

12. Tekints a jövőbe

Írd le az álmaidat, vágyaidat és elképzeléseidet a jövőről. Ez nemcsak megnyugtat, hanem fejleszti a vizuális készségeidet és jobb kedvre is derít.

13. Változtass a frizurádon

Próbáld ki, hogyan áll valami új, valami olyan stílus, amitől eddig idegenkedtél.

14. Egy digitális méregtelenítés aranyat ér

Érdemes egyszer-egyszer beiktatni egy telefonmentes napot. Meglepődsz majd, hogy aznap mennyi mindenre lesz időd!

15. Rendezz táncestet

Kimerültnek, demotiváltnak érzed magad, és nincs kedved semmihez? Mit szólnál egy táncpartihoz a nappalidban? Hangosítsd fel kedvenc zenédet, és rázz egy nagyot. Azonnali szerotoninnövelés várható tőle!

20. Menj el egy állatkertbe

Aranyos állatok, friss levegő és séta. Lehet ennél jobb háttér ahhoz, hogy elfelejtsük az egész napot?

21. Keresd elő a gyerekkori fotóidat

Jókat mulathatsz a vicces frizurákon, az akkori divaton, a kellemes emlékek pedig mosolyt csalnak mindenki arcára, és garantáltan kirántanak a stresszes hétköznapokból.

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság