Kenya is megannyi csodát nyújt, ha luxusnyaralásra vágyunk

kenya-is-megannyi-csodat-nyujt-ha-luxusnyaralasra-vagyunk

Ha valaki meghallja a luxusnyaralás kifejezést, akkor hajlamos olyan helyekre gondolni, mint Hawaii, Bali vagy éppen Bora Bora.

Csakhogy léteznek varázslatos helyek a világ más részein is, elég csak felhozni példának Kenyát. Bár az afrikai országról előbb jut eszünkbe a szegénység, mint a luxusnyaralás, holott a tehetősebb réteg itt is garantáltan megtalálja a számításait.

Sokszínű vidék

Kenya kapcsán az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy az országban minden megtalálható: az Indiai-óceán trópusi koralltengereitől és fehér strandjaitól kezdve, a nyugati hegyvidék hidegebb éghajlatán, valamint a déli száraz szavannákon át az északi Turkana-tó félsivatagjáig bezárólag.

Ez a sokszínűség az, ami sokféle szafari lehetőséget és rengeteg nagyszerű élményt tesz lehetővé az utazók számára.

kenya-is-megannyi-csodat-nyujt-ha-luxusnyaralasra-vagyunk

A leghíresebb úti cél

Kenyában az egyik leghíresebb látogatóhely minden kétséget kizáróan a Masai Mara Nemzeti Rezervátum, amely a hatalmas Serengeti ökoszisztéma része, egyben a bolygó legnagyobb vadvilágának otthona.

Ha életedben először mész szafarira, akkor is ideális, de ha a legmagasabb szintű élményt keresed, akkor is ideális megoldás még tapasztalatlan turistáknak is. A parkban több mint kétmillió gnú és több százezer zebra rendszeres vándorlásának lehetsz tanúja egész évben.

A csordák az óramutató járásával megegyező irányba haladnak a Serengeti és Mara síkságon, követve a csapadékot.  Az állatoknak ráadásul át kell kelniük a veszélyes Mara folyón, mely vándorlási útvonalukat keresztezi, és szintén rengeteg érdekes látnivalót nyújt az érkezőknek.

Szafari 2000 méter felett

Az utazók számára rendkívül érdekes tény, hogy Kenyában számos szafari célpont 2000 méteres tengerszint feletti magasságban található, ami valóban meglepő, sőt két nagyon fontos előnye is van a többi szafari célponthoz képest:

  • Nem lesz olyan meleg, mint más régiókban – esténként akár hűvös is lehet, ami Afrikában igencsak üdítő!
  • Ezeken a helyeken nagyon alacsony a malária kockázata, így ideális nyaralóhely a kisgyermekes családok számára is.

Trófeavadászat már nincs

Egy másik meghatározó tény Kenyával kapcsolatban, hogy több mint 40 éve tilos a trófeavadászat. Ennek köszönhetően az állatok nem félnek a járművektől, így bizonyos területeken könnyebben megközelíthetők.

Mivel az elefántcsont-vadászat drasztikusan lecsökkent, gyakran láthatók nagyon jól fejlett agyarú állatok, aki azonban trófeára vágyik, annak máshol kell keresgélnie.

kenya-is-megannyi-csodat-nyujt-ha-luxusnyaralasra-vagyunk

A főváros, Nairobi

Kenya legnépszerűbb utazási célpontja tagadhatatlanul a főváros, Nairobi. Az ország gazdasági és kulturális szíve meglepően modern változatossággal nyűgözi le látogatókat.

A főváros szállodák, bevásárlóközpontok, bárok és éttermek tárházát kínálja, így a metropoliszban éjjel-nappal nyüzsög az élet. Nairobi látnivalóinak listája hosszú, beleértve a parlament épületét, a nemzeti színházat, a nemzeti könyvtárat és a maszáj piacot.

Az abszolút csúcspont a Nairobi Nemzeti Park, ahol a látogató karnyújtásnyi közelségből gyönyörködhet Afrika vadon élő állataiban, így például zebrákban, zsiráfokban, orrszarvúakban, oroszlánokban vagy antilopokban.

Mombasát is látni kell

Az ország második legnagyobb városa, Mombasa, amit szintén látniuk kell azoknak, akik luxusszintű élményekre vágynak. Történelmi hangulatával ez a metropolisz minden vendéget magával ragad.

Az óváros számos kultúra színes keverékének nyomait viseli magán, a fura utcák a világ minden tájáról érkező tengerészek egykori jelenlétéről árulkodnak.

A városnéző túrák ráadásul a híres Jézus-erődhöz vezetnek, melyet nemzeti műemlékké nyilvánítottak, illetve múzeumként működik.

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság