Mi állhat a plasztikai beavatkozások számának növekedése mögött? A Covid-19 a hiúságunkra is hatott!

mi-allhat-a-plasztikai-beavatkozasok-novekedese-mogott-a-covid19-a-hiusagunkra-is-hatott

Az Amerikai Plasztikai Sebészek Szövetsége adatai szerint a 2020-as évben mintegy 16,7 milliárd dollárt költöttek az Egyesült Államokban különböző kozmetikai beavatkozásokra. Ezzel összefüggően egy közvélemény-kutatás rámutatott, hogy a megkérdezett nők 11 százaléka nagyobb érdeklődést mutat a plasztikai sebészet iránt, mint a Covid-19 koronavírus-járványt megelőzően.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Mi állhat ennek hátterében, és miért ugrott meg a plasztikai és kozmetikai beavatkozások száma?

Dr. Edward Reece, a Baylor College of Medicine Plasztikai Sebészeti Osztályának professzora egy online lapinterjú keretében beszélt a háttérben meghúzódó okokról, valamint az esztétikai sebészettel összefüggő tévhitekről. Dr. Reece meglepő választ adott a plasztikai beavatkozások növekedésének kérdéseire.

A Covid-19 a hiúságunkat is befolyásolta?

Mára széles körben elterjedtté vált, és egyre többen használjuk a videotechnikát – mutatott rá a professzor. Ennek következtében tudatosabbá vált a nyilvános megjelenésünk, kinézetünk. Ezenkívül az otthoni munkavégzés több időt biztosított a plasztikai beavatkozásokkal összefüggő műtétekre és a lábadozási időre.

Dióhéjban tehát arról van szó, hogy a karantén és a kijárási tilalom következtében megszaporodó videóhívások okozták a kozmetikai és plasztikai beavatkozások ugrásszerű növekedését. A páciensek pedig azért is vetették magukat bátran az eljárások alá, mert az otthoni munkavégzés idején lehetőségük volt a gyógyulásra.

Dr. Edward Reece aláhúzta, hogy gyakran összekeverik a kozmetikai és a plasztikai sebészetet, pedig a kettő igen távol áll egymástól. Előbbi ugyanis csupán a megjelenésre fókuszál, utóbbi segítségével pedig korrekciós, formális és funkcionális beavatkozások is elvégezhetők. Gondoljunk csak az égési sérülésre vagy a születési rendellenességek korrekciójára.

A professzor elmondta, hogy a hiedelmekkel ellentétben a plasztikai sebészet rendkívül biztonságos, éppen ezért senkinek semmi oka a félelemre. Az orvosok a műtétet megelőzően mindenről részletes tájékoztatást adnak a pácienseknek, és őszintén beszélnek a várható eredményről, de az esetleges szövődmények kialakulásáról is. Dr. Edward Reece szerint a beavatkozások időtartama mára igencsak lerövidült, hiszen a cél az, hogy a pácienst minél hamarabb visszaállíthassák a megszokott életébe.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság