Öt egyszerű módszer az alkalmazottak MOTIVÁLÁSÁRA

A legjobb motivációs szöveg...
A legjobb motivációs szöveg...

Motiváció mindig kell. A motiváció hajtja előre az embereket. Motivációt adhat egy jövőbeni jutalom reménye, de félelem is nagyon erősen képes motiválni. Ha a beosztottjaidat, alkalmazottaidat szeretnéd motiválni, inkább pozitív megoldásokat használj.

1. Tedd anyagilag is érdekeltté a dolgozóidat a vállalkozásod pénzügyi sikereit illetően

Logikus, hogy ha egy alkalmazottnak a cég jó eredményeiből plusz pénzügyi haszna származik, akkor sokkal motiváltabb a siker elérésében. Természetesen maga a pénz nem minden: a jó hangulat, a személyes kapcsolatok, az optimális munkakörnyezet mind-mind fontosak.

2. Érdekeljen a dolgozóid karrierje

Hihetetlen fejlődés figyelhető meg egy olyan alkalmazott hozzáállásban, aki úgy érzi, hogy a felettesét érdekli a szakmai előmenetele. Céges tanfolyamok, coaching, tréningek – ezek mind mind olyan dolgok, melyek a motivációt képesek megtöbbszörözni!

A legjobb motivációs szöveg...
A legjobb motivációs szöveg…

3. Légy megértő szabadságolás tekintetében

Előfordul, hogy egy alkalmazott (vagy egy családtagja) lebetegszik, vagy fontos családi programra kell mennie. Ha ezeket az alkalmakat képes vagy biztosítani a számára, sokat lendít a motivációján. Ha pedig olyan pluszokat adsz neki, pl. welnesshétvégét valahol, ahol tud rekreálódni, az orvosnál töltött idő drasztikusan csökken majd le.

4. Legyél figyelmes

Nagyon egyszerű, néha fárasztó, de mégis nagyon motiváló megoldás, ha végighallgatod a dolgozóidat. Akár munkahelyi, akár magánéleti gondjaik vannak, már azzal sokat lendíthetsz a hangulatukon (és így a teljesítményükön is), ha csak meghallgatod őket.

5. Amilyen viselkedést elvársz tőlük, viselkedj te is úgy

Ezzel kimutatod a tiszteletedet, nagyon jól működő motivációs eszköz is, ha látják, hogy nem helyezed magadat föléjük.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság

Mi az a Luxus valójában?

A luxus a nagy kényelem vagy elegancia állapotaként definiálható, különösen, ha drága anyagokat vagy kényelmi szolgáltatásokat

Művészet, Mint Befektetés

Milyen típusú műalkotások a legeladhatóbbak ma? Nehéz megmondani, hogy milyen típusú művészet a legjobban eladható, mivel