7 ok, amiért abba kell hagynod, hogy mindenki másnak bizonyíts

7-ok-amiert-abba-kell-hagynod-hogy-mindenki-masnak-bizonyitsd-magadat

Amikor megpróbálod elhitetni a világgal, hogy minden rendben van, de lelkiekben a padlón vagy, azzal nem csak a körülötted lévőket csapod be, hanem magadnak is ártasz.

Hidd el, hogy nem kell úgy tenned, mintha valaki más lennél, és erre mondok 7 okot is neked!

1. Akiért érdemes lenne változni, az azt akarja, hogy magad légy

Hosszabb távon kizárólag azok az emberi kapcsolatok működnek jól, amelyek anélkül tesznek jobb emberré, hogy változtatást követelnének tőled. Hagyd magad mögött az elvárásokat: az egyetlen ember, aki miatt ma jobb emberré kell válnod, az a tegnapi éned. Saját magadnak bizonyíts, ne másoknak!

2. Csak te tudod, mi a jó neked

Azzal, hogy hű maradsz magadhoz, valami varázslatos dolgot hozol a világba. Kövesd a saját utadat, járd a személyes ösvényedet, és hagyd, hogy a saját hibáid neveljenek. Csak így lehetsz erős és önbizalommal teli személyiség.

3. Csak te változtathatsz

Kizárólag a te felismerésed és a te felelősséged, hogy bizonyos élethelyzetekben meghozod-e a döntéseket. Az, hogy mit érhetsz el, és mire vagy képes, kizárólag a te döntéseiden múlik. Tanácsot könnyű adni, felelősséget vállalni már nem annyira.

4. Ne foglalkozz a társadalmi elvárásokkal

Élj bárhol a világban, nagyvárosban vagy vidéken, mindig találkozni fogsz olyan emberekkel, akik jobbnak gondolják magukat nálad. Akik szerint a boldogság és a siker kizárólag az ő fogalmaik szerint létezhet. Nem kell megfelelned ezeknek az embereknek, sőt foglalkoznod sem szükséges velük! Ha boldognak érzed magad, akkor az vagy, ha sikeresnek, akkor pedig az. Ne engedd magad lebeszélni róla.

5. Az élet nem verseny

Fogadd el, hogy a fejlődés akkor megy végbe, amikor a hegyet mászod, és nem akkor, amikor kitűzöd a zászlót a csúcson. Figyelj oda minden fogódzkodóra, és ne rohanj át az életen, mert rengeteg lehetőséget és élményt elszalasztasz.

6. A kudarcok téged szolgálnak

Néha a padlóra kerülsz, de ez még nem feltétlenül tragédia. Minden egyes talpra állással megtanulsz valamit, ami a javadat szolgálja. Hidd el, hogy végül azok valósítják meg az álmaikat, akik nem foglalkoznak a kudarc lehetőségével.

7. Lehetetlen mindenkinek megfelelni

Ezért nem is érdemes megpróbálni. Ha olyan emberrel találkozol, aki minden ok nélkül rosszul bánik veled, akkor a ne is próbálj a kedvében járni vagy változtatni magadon. Egyszerűen állj arrébb, mert nem éri meg időt és energiát vesztegetni rá.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság