Viselkedés a kaszinóban: hasznos tippek kezdőknek és haladóknak

viselkedes-a-kaszinoban-hasznos-tippek-kezdoknek-es-haladoknak

Nyaralni mész és szívesen felkeresnél egy kaszinót is? Az ötlet kiváló, mielőtt azonban beleveted magad az éjszakai életbe, olvasd el cikkünket. Egy kaszinó meglátogatásakor ugyanis akad néhány általános magatartási szabály, amelyet mindenkinek be kell tartania.

Minimális életkor

Az első és legfontosabb kitétel, aminek meg kell felelned a minimális életkor. Ez hazánkban legtöbbször 18 év, de érdemes utánanézni az egyes kaszinók szabályzatában, nehogy váratlan meglepetés érje az embert, hiszen valahol csak 21 éves kor felett fogadják az embereket.

viselkedes-a-kaszinoban-hasznos-tippek-kezdoknek-es-haladoknak

Kötelező viselet

A legtöbb kaszinó szabályzatában egyértelműen szerepel a dress code, azaz meg van adva, milyen öltözetben jelenhetnek meg a vendégek. Egy közönséges farmerral ne is kísérletezz, mert azonnal visszafordítanak az ajtóban.

A legjobb, ha az urak sötét öltönyt viselnek hozzáillő cipővel, valamint nyakkendővel, a hölgyek esetében viszont nincsenek ilyen szigorú szabályok.

A kaszinóba már egy csinos nyári ruhában is be lehet jutni, feltéve, ha azt vonzó estélyi cipővel és megfelelő stílussal viselője szalonképessé tudja varázsolni.

viselkedes-a-kaszinoban-hasznos-tippek-kezdoknek-es-haladoknak

Tippek az első kaszinólátogatásra

Általában érdemes tájékozódni a kaszinó etikettjéről, mielőtt először belépsz az épületbe.

  • A legtöbb helyen alapszabály például, hogy zsetont hazavinni tilos. Minden nyereményt a pénztárnál kell átváltani az épület elhagyása előtt. Ha szeretnél néhány zsetont vinni a barátoknak vagy a rokonoknak szuvenírként, azokat külön kell megvásárolni a pénztárban.
  • A fényképes igazolványra minden esetben szükséged lesz. Az életkor ellenőrzésén kívül megvizsgálják, hogy a belépő szerepel-e a tiltólistán. Ez egy olyan adatbázis, amelyre a látogatók nem megfelelő magatartás vagy szerencsejáték-függőség, esetleg egy korábbi tartozás miatt kerülhetnek fel. Az érintettek belépését ilyenkor megtagadhatják.
  • Fontos, hogy a kaszinóban elegendő készpénzzel kell rendelkezned, ugyanis zsetonokat csak így vásárolhatsz. Ma már természetesen lehetőség van kártyás fizetésre is, de a látogató számára biztonságosabb a készpénzes fizetés. Így tényleg csak annyit költhet, amennyit erre a célra szánt.
  • Amikor eléred az első nyereményt, nagy lesz a kísértés, hogy folytasd a játékot – ezért fontos tudni, és felismerni, mikor érdemes abbahagyni.
  • Ha barátokkal járod a várost és spontán eszetekbe jut egy kaszinólátogatás, a nagyobb helyeken lehetőséged nyílik megfelelő ruházat kölcsönzésére is, emiatt nem kell aggódnod. A legtöbb kaszinóban a megfelelő összeg ellenében komplett öltözék bérelhető.
  • A tipikus kaszinójátékok (Black Jack, Roulette, Ultimate Texas Hold’em) alapvető szabályainak megismerése erősen ajánlott. minden kaszinólátogatás előtt.
  • Amire még feltétlenül ügyelned kell, az a krupiékkal szembeni helyes viselkedés. Mindig övék az utolsó szó, és mindig tisztelettel kell bánni velük. Ha nyersz, illik egy kis borravalót adni a játékmestereknek.
  • Az udvarias viselkedés általában véve is nagyon fontos a kaszinóban. Ez azt jelenti, hogy kerülnöd kell például a lökdösődést, a káromkodást, a hangos kirohanásokat és a túlzott alkoholfogyasztást.

Ha mindezt betartod, bizonyosan szép élményekkel térhetsz haza első kaszinólátogatásodról.

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság