Egy szerves vegyülettel, a leucinnal növelné az élettartamot a NuSirt Biopharma

Az amerikai startup elsősorban a természetes vegyületek speciális kombinációjára koncentrál az életkorhoz kapcsolható betegségek megelőzése és kezelése kapcsán. A vállalat mind a táplálék-kiegészítők, mind pedig a gyógyszerek vonatkozásában figyelemreméltó klinikai vizsgálati eredményekkel rendelkezik, ideértve a zsírmáj rendellenességet, a 2-es típusú cukorbetegséget és az elhízást.

A NuSirt érdeklődésének középpontjába egy természetes vegyület, a leucin került, amely a szirtuinok aktiválásáért felelős. A szirtuinok fehérjeosztályáról egy ideje bebizonyították a tudósok, hogy kulcsszerepet játszik a sejtes mechanizmusok alakulásában, így a gyulladás kialakulásában és az öregedés folyamatában is. Az ezzel kapcsolatos kutatásokról és a lehetséges gyógyszerfejlesztésekről Dr. Michael B Zemel cégalapító, a NuSirt Biopharma vezérigazgatója beszélt.
A kíváncsiságom eredménye mindaz a munka, amely a leucin mTOR-aktivátor szerepét vizsgálta. Ki akartam deríteni, honnan származik az energia. Ugyanis amennyiben ez stimulálja az mTOR-t, ami összekapcsolható a fehérjeépítéssel, az szervezeti szinten rengeteg energia befektetéssel jár. Tehát honnan mindez az energia? – emlékezett vissza a kezdetekre Dr. Zemel.

Két fontos fogalom: anabolizmus és katabolizmus

A cégalapító felidézte továbbá, hogy nagyon zavarónak találta a megfigyelt anabolikus (építő) és katabolikus (lebontó) folyamatok egyidejű szabályzását. A doktor a vizsgálatok során megfigyelte, hogy az anabolikus hatást kiváltó leucin koncentrációja szignifikánsan eltér a katabolikus hatást kiváltó leucin koncentrációjától.
Zemel még jobban elmélyült a témában, és megértette, hogy a leucin rendkívül érdekes és fontos biológiai folyamatok szereplője, többek között a SIRT1, azaz egy hosszú élettartamhoz szorosan kapcsolható gén közvetlen alloszterikus aktivátora. Ez azt jelenti, hogy egyes biológiai hatások kiváltásához kevesebb NAD kofaktorra van szükség.
A NuSirt most egy olyan kombinációs termék 2. fázisú klinika tesztelését folytatja, amely alacsony dózisú leucint, alacsony dózisú metformint, valamint alacsony dózisú szildenafilotot tartalmaz. A szakemberek a kísérleti gyógyszert zsírmáj rendellenesség és elhízás kezelésére alkalmaznák.
Forrás: www.longevity.technology

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Testi Gazdagság