Öregedés elleni tabletta? Valóban létezik ilyen?

Az évek múlásával egyre több megbetegedés jelentkezik, melyek nagymértékben rányomják bélyegüket az életminőségre. Az embereket mindig is érdekelte, hogy miként lehetne megelőzni a krónikus betegségeket, melyek gyakran keserítik meg az időskort. Pedig ma is létezik olyan készítmény, amely meghosszabbíthatja az életet. A helyzet azonban nem ennyire egyszerű.
Vannak olyan készítmények, amelyeket eredeti céljuk mellett akár az életkor kitolására is fel lehetne használni. Az évtizedek óta használt Rapamycin tipikusan ilyennek számít, legalábbis az egereken végzett kísérletek ezt támasztják alá. Ez azonban sajnos még korántsem jelenti azt, hogy a gombaellenes és immunrendszert erősítő készítmény egyúttal az örök élet titkának is számítana.
Tény azonban, hogy a hatóanyag és annak származékai a klinikai vizsgálatok alapján is hasznosnak bizonyulnak a neuro-degeneratív betegségek kezelésében. Ahhoz azonban, hogy a készítményt kifejezetten az élet meghosszabbítása érdekében lehessen alkalmazni, még hosszú út van hátra.
A sejtöregedés viszont kétségkívül lassítható, ennek pedig legjobb módja a megfelelő életmód követése. Nem lehet elégszer hangsúlyozni az antioxidánsokban rejlő erőt, amelyek az oxidatív stressz hátulütőit küszöbölik ki. A tapasztalatok szerint az antioxidánsokban gazdag zöldségek, gyümölcsök, és a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő superfood-ok képesek számos betegség megelőzésére, és így akár a krónikus betegségek kiküszöbölésére is.
Fontos, hogy elkerüljük az elhízást és annak minden negatív hátulütőjét, de arra is érdemes figyelmet fordítani, hogy miként kezeljük a stresszt, hiszen annak káros hatásaihoz ma már kétség sem férhet. A rendszeres mozgással szintén sokat tehetünk a jobb életminőség és az egészséges öregkor irányába.
Forrás: https://www.medicalnewstoday.com/articles/325321.php

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság