Így növelheted az agyad teljesítményét – 4 tennivaló és 4 ennivaló!

igy-novelheted-az-agyad-teljesitmenyet-4-tennivalo-es-4-ennivalo

Az agyunk teljesítményét több tényező is meghatározhatja. Külső szokások, illetve bizonyos tápanyagok is nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy javuljon a memóriánk, valamint élesedjen a fókuszunk.

Készségek és ízek nyomában

Azért, hogy a kognitív képességeink mindig kielégítően működhessenek, érdemes néhány hatékony módszert beépítenünk a mindennapokba, valamint olyan ételeket fogyasztanunk, melyek bizonyítottan javítják az agyi funkciókat.

Reggelizz és javítsd agyad vérellátását gabonákkal, illetve gyümölcsökkel!

Több tanulmány is rámutatott, hogy akik reggeliznek, sokkal jobban teljesítenek a nap folyamán azokkal szemben, akik kihagyták ezt az étkezést. A teljes kiőrlésű gabonák és a gyümölcsök nem csupán a koleszterinszintet csökkentik, de ízletes megoldást kínálnak arra, hogy az agyadban javuljon a véráramlás.

Végezz rendszeresen testmozgást és egyél halat!

Bármilyen, rendszeresen végzett gyakorlat segít az agy számára eljuttatni a kiváló teljesítményhez szükséges oxigént és tápanyagokat. Azok az emberek, akik hetente három alkalommal 30-60 percet töltöttek mozgással, 12 hét elteltével az összes memória teszten jobban teljesítettek, mint a kísérlet megkezdése előtt.

Az étkezés kapcsán fontos kiemelni a halfélék szerepét, hiszen a halak amellett, hogy gazdagok fehérjében, értékes omega-3 zsírsavakat is tartalmaznak, melyek csökkentik a demencia és a stroke kialakulásának kockázatát.

Tanulj meg új készségeket, a szünetekben pedig nassolj áfonyát!

Azok az idős személyek, akik valamilyen tevékenységet sajátítottak el, jelentős javulást mutattak az agyműködés kapcsán. Keress új hobbit; tanulj meg hangszeren játszani vagy sakkozni.

Fogyassz minél gyakrabban áfonyát, ugyanis megvédi az agyat a szabad gyökök által okozott károsodásoktól.

Pihenj napközben és fogyassz antioxidánsokat!

Egy kevés délutáni szunyókálás lehetőséget teremt rá, hogy felfrissítsd magad. Kísérletek rámutattak, hogy napi 20 perces szundi által feltöltődnek az agy kimerült készletei, a motoros készségek, illetve a figyelem javulni fog és kreatívabbá válsz a problémamegoldásban.

A délutáni sziesztád során fogyassz el némi diót és csokoládét, ezek ugyanis értékes antioxidánsokat tartalmaznak, melyek csökkentik a kognitív képességek hanyatlását.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság